<br>

<br>

<br>

<br>

Colberts<br>

Wij adviseren u om uw colbert alleen chemisch te laten reinigen bij een stomerij. Dit komt de vorm en de levensduur van het colbert ten goede. Eventuele vlekken die zijn ontstaan  kunnen zij doorgaans geheel verwijderen. Echter is de mate waarin een bepaalde vlek uit uw colbert gaat sterk afhankelijk van de vervuilingsgraad en van welke stof het jasje is gemaakt.

Hang uw colbert op een goede, houten hanger. Het houten materiaal neemt vocht op en houdt de schouders goed in vorm.

Maak de zakjes alleen open als het echt noodzakelijk is.  Zakken hebben al snel de neiging om  te gaan hangen, dit ziet u dan terug in de shape van uw colbert. Dat is zonde!

Lucht uw colbert na elk draagmoment. Hiermee voorkomt u dat er onnodig geur in blijft hangen.

<br>

<br>

Chino’s<br>

Natuurlijk wil u zo lang mogelijk genieten van uw chino. Lees daarom altijd eerst goed het wasvoorschrift en volg de instructies zoals gemeld.

Was donkere chino’s en lichte chino’s apart om verkleuring te voorkomen en gebruik een vloeibaar wasmiddel zonder bleek.

Was het artikel altijd binnenstebuiten met knopen en ritsen gesloten, zo voorkomt u beschadigingen aan de chino tijdens het wassen. Stop uw chino nooit in een droger.

Strijken van uw chino doet u ook binnenste buiten.

Door het gebruik van kleurstoffen in het productieproces is het mogelijk dat de chino wellicht nog wat kleur afgeeft. Ben er extra alert op met lichte meubels en kleding.

<br>

<br>

Shirts<br>

Uw Blue Industry shirt verdient natuurlijk de allerbeste behandeling. Dus respecteer de wasvoorschriften en verwijder (indien mogelijk) de baleinen uit de kraag voor het wassen.

Was het overhemd altijd binnenstebuiten met de knopen dicht. Dat zorgt ervoor dat de binnenkant van het overhemd tegen de roterende wastrommel draait in plaats van de buitenkant. Zo voorkomt u lichte beschadigingen aan de buitenkant waardoor de kleur en kwaliteit van de stof langer goed en mooi blijft.

Stop uw overhemd nooit in een droger maar hang het shirt na het wassen op een hanger te drogen.

<br>

<br>

Knitwear<br>

Met deze simpele tips houdt u uw Blue Industry knitwear mooi!

Alles begint natuurlijk met het correct opvolgen van het was etiket.

Kies voor het handwas- of wolwasprogramma. Gebruik vloeibaar wolwasmiddel of fijnwasmiddel om te voorkomen dat er zeepresten in uw kleding achterblijven.

Maak geen gebruik van wasverzachter. De natuurlijke elasticiteit van het materiaal gaat anders verloren. Gebreide kleding wringt u niet uit. U kunt het overtollige water er wel uitdrukken.

Laat uw Blue Industry item liggend drogen, want de pasvorm blijft op deze manier het langst behouden.

Vermijd blootstelling aan fel zonlicht om verkleuring te ondervangen. Knitwear kreukt nauwelijks dus strijken hoeft niet.

<br>

<br>

<br>

o

o

o

Vlekken altijd direct behandelen:

Inkt Wisselend met alcohol en azijn deppen.
Bloed Deppen met speeksel
Lijm Oplossen met aceton, terpentine of alcohol
Kauwgom Bevriezen of ijsblokjes erop, daarna de kauwgom eraf schrapen
Lippenstift Vaseline op de plek smeren en daarna deppen met alcohol
Deostrepen  Verwijderen met babylotiondoekjes