Wanneer de bladeren van kleur beginnen te veranderen en de lucht knapperig begint aan te voelen, weet je dat moeder natuur de noodklok luidt voor mannen om hun herfstgarderobe open te breken. 

Velen van ons grijpen in eerste instantie naar hun jeans en hun tops met lange mouwen, meestal katoenen hoodies, sweatshirts en truien. Vaak volstaat dat, maar als je het daarbij laat, loop je het risico dat je een aantal van de meest interessante, leuke en praktische stoffen mist die we tot onze beschikking hebben. 

Denk er dit najaar eens over na om uw stijl op te voeren met deze 5 stoffen.

 

We hebben er allemaal van gehoord en met reden: kasjmier voelt zacht en luxueus aan, terwijl het ook goed warmte isoleert. Kasjmier is gemaakt van de zachte wollige onderlaag van de vacht van een geit en wordt dichter naarmate het kouder wordt, waardoor de geit zich beschermt tegen een strenger klimaat. Kasjmiervezels zijn fijner en dichter, waardoor de textuur zeer zacht is en nooit kriebelt. Bij de juiste verzorging gaat kasjmier van hoge kwaliteit jarenlang mee. Trek onze Wool Cashmere producten aan en je voelt je even groot als je er gekleed uitziet.

Als je op zoek bent naar een meer alledaagse optie, kijk dan niet verder dan Merino wol. Het is een natuurlijke vezel die het hele jaar door door Merino schapen wordt geteeld en omdat deze schapen nieuwe vachten produceren, is Merino wol ook een hernieuwbaar materiaal. Merinowol is bijna net zo fijn, maar ook net iets luchtiger dan kasjmier, en kan zowel alleen als in laagjes worden gedragen. Het grootste voordeel? De wol is van nature zweetafvoerend. Dus of je nu aan het voetballen bent of de bladeren aan het harken bent, een Merino wollen laag houdt je warm en droog.  

Flanel 

Flanel is een zachte, geweven stof, oorspronkelijk gemaakt van wol, maar nu ook steeds meer van katoen. Flanellen overhemden hebben vaak een ruitpatroon en zijn een subtiele manier om wat kleur en textuur toe te voegen aan je herfstoutfit. Als je niet van kasjmier en Merinowol houdt, probeer dan onze Flannels eens. Het zullen snel werkpaarden voor je garderobe worden! 

Een mooie manier om een outfit een rijke textuur te geven is door corduroy aan te trekken. Het is een geribbelde fluwelen stof met duidelijke verticale lijnen, die stevig is en toch zachter dan denim. Je vindt corduroy meestal in rijke kleuren als marineblauw, bruin, bruin en grijs, maar er zijn ook lichtere tinten verkrijgbaar. Dat is een geweldige kans om te profiteren van een stof die praktisch ontworpen is voor de koudere maanden.